5.april 2017 (google oversat fra russisk)


10:58 Store smukke retssal overfyldt. Der er mere end 200 mennesker, herunder mange journalister, repræsentanter for offentlige organisationer og udenlandske ambassader. Høringen startede ved 10.30.

Lidt mindre end 250 mennesker blev efterladt på gaden venter på resultaterne af høringen. Kog Street i Moskva er fyldt med biler med overførsel af tv-antenner. Forekommende fjerne talrige kammer. Af politiets radioer periodisk høre budskabet “Alt er roligt, uden uheld.” I hallen repræsentanter for ambassader og internationale organisationer i hovedtelefonerne lytte til processen med oversættelsen.

Sagen blev hørt dommer Yuri Ivanenko. Sagsøgte, “det administrative centrum for Jehovas Vidner i Rusland” er 6 personer, herunder Vasily Kalin for styregruppen og advokater. Repræsentanten for Ministeriet for Rusland Justice – Svetlana Borisova. Knyttet til tilfældet med sagsøgtes indsigelser mod ansøgninger i 35 bind.

Den ret tilladt fotograferingen og videooptagelse, når annonceringen af ​​slutakten. Men der er ingen registrering af forhindringer. I hallen er der omkring 40 medlemmer af medierne, de indtager de første rækker af publikum.


11:00 Den ret nægtede at acceptere en tæller krav om anerkendelse af Justitsministeriets tilfælde af politisk undertrykkelse. Dommeren beskrevet passage af indsigelser mod kravet tilstrækkelig grad af beskyttelse for den anklagede.


11:15 Repræsentanter for Jehovas Vidner søge om optagelse på deltagelse i tilfælde af repræsentanter for alle 395 lokale religiøse organisationer. Advokat lille kone: “Hvis troende i hele Rusland vil blive frataget deres rettigheder, så lad dem høre det her i retten.” Lokale religiøse organisationer, der strider mod logikken i Justitsministeriet, er ikke de strukturelle enheder af hinanden, men separate juridiske enheder.


11:20 Advokaten Lew giver et eksempel: “Logikken i Justitsministeriet, viser det sig, at det er nødvendigt at indføre en sætning:” Shoot høvding. Og hele hans deling. ‘ ”


11:25 Retten afviste hvervning af de 395 lokale organisationer som en respondent.


11:30 Jehovas Vidner har bedt retten om at tillade audio broadcasting forsøget. Retten afslog.


11:35 Advokater for Jehovas Vidner beder retten om at udsætte høringen indtil resultatet af en anden sag i en anden ret. Vi taler om en appel til Domstolen beordre suspension af aktiviteterne i organisationer .


11:42 Justitsministeriet indsigelse, fordi den mener, at Justitsministeriet havde al mulig ret til at suspendere aktiviteterne i organisationer.


11:45 Retten afviste at udsætte høringen.


11:50 Omelchenko advokat søger opgivelsen af ​​fordringen, uden hensyntagen til Justitsministeriet. Sagsøgeren er ikke overholdt forundersøgelsesfasen procedure til sagsbehandling til de 395 samfund af Jehovas Vidner. Før du foretager et krav om afvikling af 395 lokal religiøs organisation af Jehovas Vidner, myndighederne, ved lov, havde at gøre en officiel advarsel hver af dem og give tid til at rette dem.


11:55 Den anden grund til nedlæggelse uden hensyntagen til denne påstand ligger i det faktum, at de russiske domstole har behandlet lignende tilfælde af likvidation og anerkendelse af “ekstremistiske” 2 ud af 395 lokale Jehovas Vidner organisationer (Karachay-Cherkessia og Samara område).


12:05 Retten afviste andragende om opgivelsen af ​​fordringen, uden hensyntagen til Justitsministeriet.


12:10 Repræsentanter for Jehovas Vidner bliver bedt om at udskyde høringen i en uge på grund af det faktum, at Justitsministeriet sendte et klageskrift til sagsøgte i tiden. Det kom med posten kun til marts 28., 2017. Hertil kommer, at Justitsministeriet forudsat at sagsøgte ikke alle de påberåbte dokumenter i klagen.


12:17 Justitsministeriet har ingen indvendinger til udsættelse af sagen.


12:19 Retten afviste at udsætte sagen.


12:20 Advokat lille kone søger om udsættelse af sagen på grund af det faktum, at i en række russiske fartøjer indgivet ansøgninger til overvejelse i kraft afgørelser fra domstolene om nyopdagede beviser. Vi taler om en revision i kraft tingenes om afskaffelse af 8 lokale religiøse organisationer (MPO) og indførelsen af ​​88 publikationer Jehovas Vidners i FSEM. Det faktum, at alle disse retsafgørelser blev foretaget uden medvirken af ​​det administrative centrum for Jehovas Vidner i Rusland, da Justitsministeriet insisterede på, at de domstolsafgørelser i forhold til LRO ikke påvirke retten “Administrative Center for Jehovas Vidner i Rusland.” I det foreliggende tilfælde Justitsministeriet ændrede position og nu alle beskyldninger mod MPO, imputerede til det administrative center.


12:30 Justitsministeriet indsigelse mod suspensionen, i betragtning, at der i sager, der involverer MPO deltog de samme advokater som i tilfælde af likvidation af det administrative center.


12:33 Retten trak sig tilbage til rådslagning værelse.


13:50 Retten gik ud af overvejelser værelse. Suspensionen af ​​sagen blev nægtet.


13:55 Lidt kones advokat sagde andragendet at bringe til at deltage i tilfælde af eksperter, nemlig de religiøse lærde og sprogfolk. Specialister kan afklare, om sådanne farlige tekster, der danner grundlag for kravene i Justitsministeriet til at forbyde en hel religion i Rusland.


14:00 Adspurgt af dommeren om den skal foreslå advokater til at arrangere en “revision” af retsafgørelser, som var inkluderet i litteraturen FSEM advokater forklarede, at disse oplysninger vil være vigtigt at bestemme proportionaliteten af ​​de Justitsministeriet krav.


14:04 Repræsentanten for Justitsministeriet indsigelse mod optagelse af eksperter til høringen.


14:05 Retten afviste at tiltrække specialister til høringen.


14:06 Advokaten spørger lille kone kommer til at tage del i de 9 udenlandske juridiske personer, som repræsenterer de religiøse samfund i Jehovas Vidner i Europa. Årsagen er, at Justitsministeriet i sin retssag anmoder retten om at konfiskere ejendomme, der tilhører disse organisationer.


14:14 Retten afviste at tiltrække udenlandske virksomheder til at deltage i sagen.


14:15 Omelchenko sagde advokaten om at bringe en bevægelse for at deltage i sagen, da de berørte parter om otte russiske borgere, der blev rehabiliteret som ofre for politisk undertrykkelse. Disse mennesker til stede i rummet. Advokaten argumenterer overbevisende, at i tilfælde af tilfredshed af fordringen af ​​disse mennesker rehabiliterede blevet “ekstremister”.


14:20 Justitsministeriet sagde, at retten træffer afgørelse om afvikling af juridiske enheder, gælder det ikke til enkeltpersoner. I sit svar advokaten mindede den lille kone, at sådanne overvejelser blev styret af sovjetiske myndigheder, der forbyder religion Jehovas Vidner, men undertrykkelse af smertefuld slag det for de mennesker, så de er blevet rehabiliteret.


14:25 Retten afviser andragendet.


14:30 Advokater ansøge om afhøring af den enkelte borger, tilhængere af religionen Jehovas vidner om, hvilke foranstaltninger der er truffet af Jehovas Vidner for at forhindre ekstremistiske aktivitet.


14:35 Justitsministeriet har ingen indvendinger. Den ret givet.


14:40 Advokater siger anmodningen om afhøring som vidne af personer, der anerkendes som ofre for politisk undertrykkelse. Justitsministeriet indsigelse. Retten afviser.


14:43 Repræsentant for Jehovas Vidner Nowak sagde andragende til forhør som vidner til personer, der var vidne forfalskning af beviser mod dem, der tror på ting, som Justitsministeriet bruger i sin retssag som “endnu et bevis på overtrædelsen.”


14:45 På dommerens indvending, at det kommer til en effektiv beslutning, Novak siger, at i den foreliggende sag ikke kan bruges til skade tilgang, fordi det er en anden juridisk enhed. Retten skal undersøge beviserne direkte. Novakov fortæller domstolen om omstændighederne og smed perjuredly indikationer på en række russiske byer.


15:00 Justitsministeriet indvendte den begrundelse, at afhøringen, de tror myndigheder, har til formål at “at gennemgå beslutningen om at træde i kraft.” Den ret nægtede at sætte spørgsmålstegn vidner til forfalskning af beviser mod den lokale Jehovas Vidner organisationer.


15:05 Omelchenko advokat forbøn for genopretning af håndværk bøger, som blev betragtet som “ekstremist”, og som dannede grundlag for denne retssag at forbyde Jehovas Vidner religion. Counsel understreger, at det er nødvendigt at undersøge spørgsmålet om, hvorvidt disse udtalelser er farlige nok, at på dette grundlag betydeligt begrænse retten på 300 tusinde russiske borgere til religionsfrihed. Han gør opmærksom på de juridiske krav om, at de restriktioner, skal begrundes og stå i forhold til de forfatningsmæssigt væsentlige mål.


15:15 Omelchenko giver eksempler på udsagn i publikationerne fra Jehovas Vidner, fordi der disse publikationer blev anerkendt som ekstremist.


15:16 Omelchenko siger, at retten skal undersøge, om sådanne farlige udsagn i litteraturen, at de ville retfærdiggøre en begrænsning af rettighederne for hundredtusinder af borgere.


15:20 Justitsministeriet indsigelse. Retten afviser at retfærdiggørelse af litteratur anses ekstremistiske.


15:21 Retten til at indgive andragender, der er overført til den administrative sagsøger. Repræsentanten for Justitsministeriets anmoder om, at sagen flere retshandlinger, der ikke blev knyttet til kravet. Office uden at have dem på hånden, var hurtig til at henvise til dem i sin retssag. Og først nu, efter at have modtaget dem, bede dem om at knytte til sagen.


15:25 Sagsøgte gjorde indsigelse. Retten drøftet på sitet opfylder anmodning fra Justitsministeriet.


15:28 Retten udsat til April 6, 2017 14:00.