Arkæologi og forståelse af fortiden

Arkæologi er den videnskab som bidrager til vores viden og forståelse af vores fortid.

Det er arkæologien som bekræfter eller afkræfter om givne dokumenter, begivenheder eller personer har eksisteret på tidspunkter anført i givne dokumenter.

Danmark har runesten og artefakter fra udgravninger på historisk kendte steder som Aarhus, Roskilde, Ribe, Dannevirke, Trelleborg.

Ægypten har pyramider, sphinxer, relieffer, kongegrave og utallige artefakter fra udgravninger på kendte steder som Kongernes Dal, Keops Pyramide og utallige andre steder jeg ikke kender navnene på.

Mellemøsten er et stort område, som blandt andre omfatter Ægypten, det nuværende Israel, Jordan, Libanon, Palæstina, Syrien, Mesopotamien (dele af Irak og Iran) og områdets historie er uløseligt knyttet sammen.

Arkæologien og Bibelen

Min læsning af litteratur omhandlende den Mellemøstlige historie  har ledt mig til den konklusion at Bibelen er korrekt når den udtaler sig om lande,  byer, begivenheder, folk, enkelt personer, regenter, konger, kejsere, hærførere og meget mere.

Når Bibelen på den måde viser sig at være pålidelig og troværdig bliver indholdet meget mere relevant, og spørgmålet rejser sig:

Hvilke øvrige udtalelser er så også korrekte?