Sagen hvor anklagemyndigheden søger at få Jehovas Vidners Bibeloversættelse forbudt men henvisning til at den ikke er en bibel er i dag blevet udsat til 20 december 2017 kl. 14:30.

Læs mere på jw-russia.org. Siden er på russisk så du kan med fordel bruge Google Chromes oversættelses funktion.


Google oversat referat fra høringen.

December 6, 2017 Leningrad landsret betragtes som en klage over en afgørelse truffet af Vyborg rettens anerkendelse af “hellige skrifter – Ny Verden-Oversættelsen,” udgivet af Jehovas Vidner bibeloversættelse, “ekstremistisk materiale”. En retsrapport udføres fra retssalen.

6 december 2017
10:20
Mødet begynder. På grund af de tunge vægge i den gamle retsbygning er berørerne af processen berøvet internetforbindelse, så rapporteringen udføres med store forsinkelser.

Sagen høres af et panel med 3 dommere. Motion for video og fotografering blev afvist, men optagelse blev tilladt under bekendtgørelsen af ​​operativet. Ansøgningen om et mere rummeligt værelse blev afvist. Længe før retsmødet foran bygningen på bredden af ​​Fontanka-floden, som er den bygning af Leningrad regionale domstol, en kø af snesevis af mennesker. Men for høringerne er der et lille rum, der sørger for tilstedeværelsen af ​​kun 6 lyttere.

10:40
Efter fremlæggelsen én slips fortjener begyndte sin holdning af dommere til at udlægge Maxim Nowak, en repræsentant for det religiøse samfund af Jehovas Vidner i Finland. Han gjorde opmærksom på, at rettens afgørelse ingen lyd citater fra Bibelen, hvor eksperter har fundet tegn på ekstremisme. Eksperterne fandt, at oversættelsen af ​​den nye verden ikke er en oversættelse af Bibelen, fordi den bruger Guds personlige navn Jehova. At tale om dette navn, og hans berømmelse i Rusland, nævner Novak den basrelief på det russiske forfatningsdomstol bygning i St. Petersborg, hvor der er navnet på det hebraiske sprog.
11:00
Den præsidentdommer, der noterer Novakovs forkyndelse og spændende karakter, beder ham om at være “tættere på loven”. “Det er helt sikkert interessant, men kan være kortere?” Novakov gjorde opmærksom på låne op til fejlene i stavning, i dommen, som naturligvis dokumentation for sin manglende uafhængighed.
11:20
Anton Bogdanov advokat, som repræsenterer flere europæiske organisationer, Jehovas Vidner, henledte opmærksomheden på tilsidesættelse af væsentlige formforskrifter i udnævnelsen og eksamen, samt udskiftning af genstanden for undersøgelsen.
11:30
En af dommerne var interesseret i det øjeblik, der var forbundet med substitutionen af ​​genstanden for forskning. Dommeren henvendte sig til den ekspertise, der ligger til grund for beslutningen om at anerkende den ekstremistiske Bibelen, og var i stand til at sørge for, at eksperterne undersøgte engelsksprogede bog med titlen “Ny Verden-Oversættelsen af ​​De Kristne Græske Skrifter” ( «Ny Verden-Oversættelsen af ​​De Kristne Græske Skrifter”). Dette forklares ved det faktum, at undersøgelsen af ​​nuværende omfattende låntagning fra kurset arbejde af studerende på en af ​​de ortodokse seminarier, der afsættes til netop den samme udgave af “Ny Verden-Oversættelsen af ​​De Kristne Græske Skrifter”.
11:35
Talen starter med repræsentanten for den religiøse organisation Alexander Dyubin. Han gjorde opmærksom på en af ​​eksperternes argumenter, som erklærede, at “den hellige Skrift” er ikke Bibelen, hvis blot fordi, at bogen i sig selv ikke kalde sig en bibel. Dubin viser også dommerne første ord i forordet: “Dette er en ny oversættelse af Bibelen …”
11:40
Dyubin indsender en ansøgning om genudnævnelse. Minder om, at det ikke er muligt at tildele ekspertise til specialister, der allerede har talt om emnet for undersøgelsen. I mellemtiden blev domsretten undersøgelse af sagen overdraget til den samme ekspert, der allerede havde talt på objektet, der undersøges. Dyubin beder derfor om at udnævne en ny undersøgelse, præsenterer for retten en liste over institutioner og specialister, der er kompetente til at gennemføre undersøgelsen af ​​sagen.
Klokken 11:50 Repræsentanten for anklagemyndigheden siger kort, at han støtter argumenterne for sine indsigelser mod appellen. Anklagemyndigheden gør indsigelse mod udnævnelsen af ​​en anden undersøgelse.
11:55
Domstolen gav udtryk for det synspunkt, at i lyset af de åbenbarede modsætninger i den ekspertudtalelse er nødvendig for at interviewe eksperter, der udførte undersøgelsen (Kryukov, Tarasova, Nyquist). De vil blive indkaldt til retten.

Næste møde er planlagt til 20. december 2017 kl. 14.30.